0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Kořeň, ale nepřežeň

Japonci milují přírodní chutě

Japonsko není Indie. Koření se používá málo a s mírou. Japonci mají rádi pepř, který často míchají se solí, přidávají ho do citrusové hmoty z júzu nebo kabosu, dělají směs koření pepře a papriček. Významné místo má sezam, který se praží nebo rozmělňuje ve speciálních keramických miskách, používaných místo hmoždíře. Sezam má úžasné aroma, a proto se často používá do salátů nebo zálivek opražený na rozpálené pánvi a potom nasekaný nožem najemno. Ze sezamu se dělá vynikající sezamový olej, který, když se smíchá s chilli papričkami, se přidává také do nudlových pokrmů.

Původ kurkumy se prý připisuje Okinawě, ale nemusí to být pravda. Jisté je, že základní nakládaná zelenina japonské kuchyně je takuwan: bílá ředkev daikon naložená v nálevu z octa, cukru a kurkumy. A tento recept přivezl do Japonska korejský mnich tohoto jména. Proto je takuwan základem buddhistické stravy dodnes, ale je to zároveň snad nejrozšířenější nakládaná zelenina v Japonsku vůbec.

Japonci milují přírodní chutě, a proto koření používají především ke zdůraznění chutě základních surovin. Je přesně stanovené, jaké koření se k čemu používá a nedělají se s ním žádné experimenty. V naší nabídce koření proto naleznete především japonský pepř (Sansho no Kona), různé varianty sezamu a také Shichimi Togarashi, jedinečnou japonskou směs sedmi koření, která se používá zejména do marinád.

 

 

Doprava zdarma od 1500 Kč Doprava zdarma od 1500 Kč
100 % zákazníků doporučuje 100 % zákazníků doporučuje
Prodejna v Michli Prodejna v Michli
2 000 výdejních míst 2 000 výdejních míst
Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR