0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Typické japonské čaje

Nejoblíbenější nápoj v Japonsku

První čajová semínka se do Japonska dostala z Číny v 8. století. Zprvu si čaj mohli užívat jako léčivý nápoj kněží a nejbohatší vrstva. Dnes je ale v Japonsku jednoznačným favoritem mezi všemi nápoji a Japonci popíjejí zejména zelený čaj v průběhu celého dne. Japonsko aktuálně pěstuje více než 100 různých čajových odrůd. Nejběžnějšim a nejčastěji popíjeným je sencha, netradičnějším rozhodně intenzivní hořko-sladká matcha. 

Matcha

V Japonsku se pije již 800 let nejen při čajových obřadech. Matcha se vyrábí a připravuje jinak než ostatní čaje, z jejichž lístků pijeme nálev. Čajové keříky se měsíc před sklizní zakryjí tmavou plachtou. Ztrátu světla se pak snaží kompenzovat masivní tvorbou chlorofylu v listech. Z nejlepších lístků se poté vyrobí jasně zelený, jemně mletý čajový prášek, který se vyšlehá do pěny pomocí bambusové metličky přímo v šálku. Pokud si však chcete proceduru zjednodušit, můžete si čaj připravit v praktickém šejkru, a to jak v teplé, tak i ve studené variantě.

V posledních letech se macha pro svou zářivou barvu a zajímavou chuť stala oblíbenou ingrediencí pro přípravu originálních sladkých pokrmů. Už jste vyzkoušeli macha zmrzlinu nebo čokoládu? Případně si upéct vlastní zeleně zbarvené domácí sušenky?

Sencha

Z běžně popíjených čajů má v Japonsku největší popularitu sencha. Nálev je světle zelenkavý, chuť silná, avšak svěží. Japonci tento čaj obvykle pijí kdykoliv, kdy na něj dostanou chuť - od rána až do večera.

Hojicha

Oblíbený je pražený čaj hojicha pro svou jemně kouřovou vůni a chuť. Pražením hojicha ztrácí část kofeinu, lze ji tedy popíjet i večer, aniž bychom riskovali probdělou noc. Hojicha svou chutí velmi dobře doplňuje například smažená jídla.

Kukicha

Podobně málo "nakopávací" jako hojicha je i kukicha, jemně chutnající čaj, netradičně vyráběný z řapíků, stonků a větviček čajovníku.

Genmaicha

Do většiny japonských čajů se nepřimíchává žádná další ingredience pro ochucení, až snad na jednu výjimku. Do čaje genmaicha se přidává pražená rýže, což mu dodává mírně nasládlou, pečenou chuť. Podobně jako hojicha a kukicha obsahuje jen malé množství kofeinu. Zachutná vám horký i studený.


Prozkoumejte také naši nabídku čajů z dalších koutů světa!

 

Související kategorie produktů
Doprava zdarma od 1500 Kč Doprava zdarma od 1500 Kč
99 % zákazníků doporučuje 99 % zákazníků doporučuje
Prodejna v Michli Prodejna v Michli
3 000 výdejních míst 3 000 výdejních míst

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
80%
20. 4. 2024

  • rychlost dodání

Ověřený zákazník
80%
10. 4. 2024

Vse v poradku krome ryzovaru, ten schorel po peti minutach uzivani, budu samozrejme reklamovat, ale za to obchod nemůže, neni výrobce.

Ověřený zákazník
100%
27. 3. 2024

  • rychlost a výborně zabalené křehké zboží

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR