Jedeme na plný plyn. Většinu zboží máme skladem, takže vaši objednávku vyřídíme v nevídaném tempu. Nákupy nad 1 500 Kč vám doručíme zdarma skoro až do kuchyně!
0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Dochucovadla v japonské kuchyni

V Japonsku jde vždy o základní a čisté chutě

To ale zdaleka neznamená, že se japonská kuchyně obejde bez ochucovadel a dochucování. Naopak! Právě typická dochucovadla činí z japonské kuchyně charakteristickou a nezaměnitelnou záležitost. 

Vývar dashi

Základní chutí japonských jídel je vývar dashi, který se prodává sušený v prášku, ale je možno si ho vyrobit jednoduše doma. K přípravě dashi stačí voda, řasa kombu a katsuobushi. Do litru vody přidáme jednu řasu kombu a hrst katsuobushi, vše povaříme a přes sítko zcedíme do láhve, dáme do ledničky a používáme do všech omáček.

Citrusy

V současné době je velmi moderní ochucovat pokrmy směsí s citrusovými plody, jako je například yuzu. Yuzu není nijak šťavnaté, a proto se do výrobků z něj používá hlavně kůra. Směs yuzu s pepřem je dokonalá ochucovací přísada do omáček, polévek ale i do pokrmů typu nabe.

Sójové omáčky

Další dochucovací omáčky se vyrábějí na základě sójové omáčky. Ve všech japonských restauracích je na stole založen set sestávající ze sójové omáčky a sósu. Sósu je buď tonkatsu, yakisoba nebo jiná, v restauraci připravená, omáčka  k dochucování jídla. Běžná sójová omáčka je k mání ve třech základních provedeních:

  • klasická s červeným víčkem,
  • omáčka s redukovaným obsahem soli se zeleným víčkem
  • a omáčka s redukovanou barvou určená do vaření se žlutým víčkem.

 

Sójová omáčka je  základní japonskou pochutinou a patří k Japonsku stejně tak jako rýže. Dnes je mnoho firem, které sójovou omáčku vyrábí a z obchodního hlediska se snaží vytvořit nové a originální chuti omáček založených na základní surovině.

Majonéza QP

V oblasti dochucování je nutné se zmínit také o majonéze. Japonská majonéza je velmi jemné, příjemně krémové konzistence a výborné chuti. Původním výrobcem této majonézy byla firma  Kewpie ("kjúpí"). Majitelé se ale nepohodli a jeden z nich si otevřel novou firmu Kenkó, která také vyrábí majonézu stejné chuti a kvality. Aby se firma Kewpie dostala z problému s konkurencí, začala vyrábět velký sortiment dochucovacích prostředků založených nejen na majonéze. Dnes patří k jednomu z největších výrobců v Japonsku.

 

 

 

Doprava zdarma od 1500 Kč Doprava zdarma od 1500 Kč
99 % zákazníků doporučuje 99 % zákazníků doporučuje
Prodejna v Michli Prodejna v Michli
2 000 výdejních míst 2 000 výdejních míst
Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR