Japonská obalovací směs, vyrobená v Koreji, kterou využijete například k obalení a smažení mořských plodů, zeleniny či hub. Základem úspěchu při smažení je především ledová teplota těstíčka.
Ihned k odeslání | |
Zboží odešleme nejbližší pracovní den. | |
Doručení pod stromeček: | |
|
DOPRAVA ZDARMA nad 1 500 Kč
Tempurako je obalovací směs, která je nezbytná při přípravě tempury – obalovaného smaženého pokrmu. Do tempuraka se obalují nejčastěji ryby, mořské plody, houby či zelenina.
Tempurako není původní japonské jídlo. V době, kdy Oda Nobunaga a Tojotomi Hidejoši usilovali o sjednocení Japonska, přijíždělo do Japonska mnoho cizinců. Slovo tempura vzniklo buď z portugalského tempero – vařit, nebo ze španělského templo – chrám. Španělští a portugalští obchodníci spolu s misionáři každý pátek připravovali před chrámy obalované smažené ryby. Jednou prý došla strouhanka, a tak ryby obalili do těstíčka z mouky a vody a osmažili na sezamovém oleji. Výsledek nadchnul jak Evropany, tak Japonce. Buddhističtí kněží v chrámech pak do stejného těstíčka obalovali různé kusy zeleniny - tento pokrm nazývali tempuro, z čehož pak vznikla tempura.
Nejdůležitější při přípravě tempury je dodržení velkého rozdílu teploty – rozpáleného oleje vs. ledového těstíčka. Do těstíčka se tak přidávají i kostky ledu.
2 šálky tempuraka smícháme s 1 – 1,5 šálkem ledové vody. Při smíchání mohou vzniknout žmolky, což ale není na škodu. Do takto připraveného těstíčka obalujeme zeleninu, houby, ryby i například krevety či chobotnice. Obalené suroviny smažíme ve velmi rozpáleném oleji – řepkovém či slunečnicovém, chceme-li dostát tradici, použijeme olej sezamový. Každý kus smažíme samostatně, aby teplota oleje neklesla. Takto osmažené jídlo má názlátlou, křupavou krustu a sousta si v něm udrží šťávu a přirozenou chuť. Usmažené kousky podáváme buď s omáčkou nebo jen osolené, běžně se tempura podává se strouhaným daikonem či posypaná řasou.
Při objednání tohoto produktu obdržíte sáček směsi tempurako o obsahu 1 kg, v počtu kusů, který si objednáte.
Pšeničná mouka, kukuřičný škrob, rýžový prášek, prášek do pečiva (E450, E500, E341 antioxidant E327), sůl, pražená rýžová mouka, česnekový prášek, pepř, riboflavin E101.
Výživové hodnoty na 100g |
|
---|---|
Tuky | 0,6 g |
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 78 g |
Sacharidy - z toho cukry | 4 g |
Bílkoviny | 7 g |
Sůl | 2,5 g |
Energetická hodnota | 1455/345 kj/kcal |
Parametry |
|
Výrobce | Ottogi |
Obsah balení (kg) | 1 kg |
Použití | Na obalování masa, zeleniny, hub. |
Země původu | Jižní Korea |
Balení | Plastový sáček |
59 Kč |
749 Kč |
525 Kč |
60 Kč |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR