Popis produktu
O omáčce Sambal oelek
Sambal oelek je pálivá červená omáčka z chilli papriček, která je oblíbená v Asii, především pak v Indonésii a Malajsii. Základem je sůl a drcené čili papričky různých druhů, například kajenské papričky či papričky habanero. V některých variantách obsahuje i další ingredience, jako je citrónová šťáva, ovoce, cukr, šalotka a další koření, které mohou dodat pálivosti lehce nasládlou chuť. Slovo “sambal” odkazuje na pokrm indické kuchyně “sambal goreng udang”, kde je tato omáčka používána jako hlavní dochucovadlo.
Historie
Slovo oelek pochází z indického “ulek” - již v prehistorické době se v Indii používaly k drcení tlouky “ulek-ulek” na kamenných hmoždířích “ulekan”.
Využití
Sambal oelek se používá jako dochucovadlo polévek, rýže i masa. Dodává omáčkám, dipům a marinádám ostrou chuť. Může mít různou texturu od hrubé až po jemné pyré.
Co je obsahem dodávky
Při objednání tohoto produktu obdržíte skleněnou lahvičku omáčky Sambal oelek o obsahu 210 g, v počtu kusů, který si objednáte.
Parametry
- Balení: Skleněná lahvička.
- Obsah balení: 210 g.
- Použití: Na pikantní ochucení masa, rýže, polévek, omáček a salátů.
- Země původu: Thajsko.
- Složení: Červené chilli 76,5 %, jedlá sůl (obsah soli max. 11 %), kyselina: (kyselina octová), konzervant: (sorban draselný).
- Může obsahovat stopy sóji, pšenice, ryb, sezamu a arašídů.
- Země původu: Thajsko
- Cena za 1 l: 345 Kč