1x Haruka Rýže na sushi, 1 kg
Výborná kulatozrnná rýže na sushi, pěstovaná v Itálii. Její zrno je krátké, kulaté a lepivé, rýže je tedy 100% vhodná k přípravě sushi.
Krátkozrnná, kulatá, lepkavá a lahodná rýže Haruka + japonské kari = zaručený úspěch. V Japonsku patří kari mezi nejoblíbenější jídla a se směsí Vermont Curry je jeho příprava velmi jednoduchá!
Ihned k odeslání | |
Zboží odešleme nejbližší pracovní den. | |
Doručení pod stromeček: | |
|
DOPRAVA ZDARMA nad 1 500 Kč
Výborná kulatozrnná rýže na sushi, pěstovaná v Itálii. Její zrno je krátké, kulaté a lepivé, rýže je tedy 100% vhodná k přípravě sushi.
Silná směs koření, která slouží jako zahušťovadlo pro japonské kari. Podáváme s přílohovou rýží (jasmínová nebo basmati).
Haruka je prémiová rýže, pěstovaná v Itálii. Je krátkozrnná, kulatá, lepkavé konzistence a je tedy vhodná pro přípravu sushi, u kterého je chuť a konzistence vařené rýže základním kamenem úspěchu. Je však také skvělou přílohovou rýží.
Kari patří v Japonsku mezi nejoblíbenější jídla. Nejčastěji bývá servírováno jako nudle kari udon, kari chleba či velmi populární kari s rýží, tzv. “kare raisu”. Japonské kari je mnohem méně pálivější a kořeněnější než jeho indická verze. Standardně obsahuje maso (kuře, vepřové nebo hovězí), cibuli, mrkev, brambory, nastrouhaná jablka a k získání jemné chuti bývá dochucováno medem. Chuť i složení kari se mění výrobce od výrobce, ale vždy se jedná o směs 10 až 20 přísad. Barvu dodává kurkuma, šafrán a paprika, zatímco pálivou chuť čili, bílý a černý pepř, zázvor, česnek a hořčice. Dalšími dochucovacími kořeními jsou kmín, koriandr, skořice, bobkový list, zázvor, kardamom, hřebíček.
Ač je kari indického původu, do Japonska bylo importováno v období Meiji (1868 - 1912) bristkými občany. Po dlouhou dobu bylo považováno za pokrm západního světa. Rozšířilo se především v armádě a námořnictvu, do supermarketů se dostalo až ke konci 60. let. Vermont kari bylo v Japonsku představeno již v r. 1963 jako varianta určená dětem. Brzy se stalo populární mezi mládeží, asi jako pizza či hot dog v Americe.
Haruka je rýží vhodnou pro přípravu sushi, ale můžeme jí použít i jako přílohovou rýži. Maso, cibuli, brambory a mrkev nakrájíme na menší kousky a osmažíme na oleji. Přidáme vodu, kostku Vermont Curry Medium a vaříme zhruba 20 minut (dle typu masa).
Rýži řádně propláchneme, dokud z ní nepřestane odtékat bíle zbarvená voda. Na 1 díl rýže přidáme 1,5 dílu vody a rýži přivedeme k varu. Teplotu ztlumíme na minimum, přiklopíme pokličkou, kterou během vaření rýže neodkrýváme. Necháme dusit zhruba 20 minut a po odstavení ještě přibližně 10 minut pod pokličkou dojít.
Při objednání tohoto produktu obdržíte cenově výhodný set rýže Haruka v balení 1 kg + krabičky středně pálivého Vermont kari o obsahu 230 g.
Parametry |
|
---|---|
Výrobce | Susi.cz |
235 Kč |
249 Kč |
820 Kč |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR