Tento veliký kanystr 18ti litrového mirinu je na objednávku. Pro jeho objednání nás kontaktujte na email.
Produkt je dočasně nedostupný.
Vyberte si ze skladových produktů v této kategorii: Ochucování pokrmů
Mirin je slazené rýžové víno, vyznačující se sladkou chutí. Je to takzvané tekuté koření, využívané hojně v japonské kuchyni. Mirin se dá přiřadit podobností k saké. Cukr, který mirin obsahuje, je přirozený díky fermentaci. Mirin se vyrábí z lepkavé rýže, kultivované rýže a trochy destilovaného alkoholu. Všechny tyto přísady se zamíchají a nechají kvasit 2 měsíce v cedrových sudech. Malé množství mirinu se používá místo cukru a sojové omáčky.
Mirin je známý již přes 400 let. Nejdříve jej lidé popíjeli jako sladké saké, později se začal používat spíše do vaření.
V období Edo byl mirin popíjen na japonský Nový rok jako Otoso, nebo k různým slavnostním příležitostem.
Mirin je dochucovadlo – hojně se používá například k dochucení teriyaki omáčky, marinád na maso, do omáček při dušení zeleniny nebo masa a také při rychlém smažení kuřecího, krůtího či rybího masa. Pro nemilovníky ryb je mirin skvělým kořením, neboť maskuje pach ryb a mořských plodů. Mirin dodává pokrmu jemně nasládlou chuť a vede k mírné karamelizaci.
Při objednání tohoto produktu obdržíte Mizkan Mirin Honteri, 18 l, v počtu kusů, který si objednáte.
Parametry |
|
|---|---|
| Výrobce | Mizkan |
| 1 690 Kč |
| 199 Kč |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR