1x Yume Nishiki Rýže na sushi, 1 kg
Vysoce kvalitní kulatozrnná rýže, kterou využijete na přípravu sushi, ale také jako lahodnou rýži přílohovou. Zrno je kulaté, lesklé a přirozeně lepivé. Je pěstována v Itálii pod dohledem japonských odborníků.
Kdo už někdy připravoval čerstvé sushi, ví, že základem úspěchu je kvalitní a správně ochucená rýže. Mezi našimi výhodnými sety tedy rozhodně nesmí chybět set sushi rýže Yume Nishiki a rýžového octu Kikkoman!
Ihned k odeslání | |
Zboží odešleme nejbližší pracovní den. |
DOPRAVA ZDARMA nad 1 500 Kč
Vysoce kvalitní kulatozrnná rýže, kterou využijete na přípravu sushi, ale také jako lahodnou rýži přílohovou. Zrno je kulaté, lesklé a přirozeně lepivé. Je pěstována v Itálii pod dohledem japonských odborníků.
Originální japonský ochucený rýžový ocet je nejdůležitější ingrediencí při přípravě rýže na sushi. Je vyráběn známou značkou Kikkoman a využijete ho také jako přísadu do zálivky na salát nebo do marinád na maso a ryby.
Yume Nishiki je krátkozrnná rýže vhodná zejména na přípravu sushi. Jedná se o vysoce kvalitní rýži jedinečné chuti a charakteristických vlastností. Zrno rýže je kulaté, lesklé a po uvaření přirozeně lepivé. Splňuje tedy ideální parametry pro přípravu sushi.
Nový typ "Koshihikari" rýže, která je pečlivě vyráběna v Itálii na vybraných farmách. Špičková kvalitní rýže se pěstuje pod vedením japonských odborníků - japonský profesor, který do Itálie přivezl zrno koshihikari, jezdí každoročně dohlédnout na sklizeň Yume Nishiki - s využitím tradičních metod pěstování rýže. Pěstují se vysoká stébla jako u obilí, v průzračně čisté vodě. Rýže se seje v dubnu a květnu a sklízí v září až říjnu.
Ocet sushisu je japonský ocet značky Kikkoman vyrobený z fermentované rýže. Jeho chuť je velmi jemná (ocet je ředěný vodou na 3 %) a zároveň velmi bohatá. Tento ocet je ochucený cukrem a solí pro snadnější docílení vyvážené chutě sushi.
Yume Nishiki je velmi kvalitní rýží vhodnou pro přípravu sushi. Ocet sushisu je určen k ochucení rýže na sushi. Přidává se do již uvařené a mírně vychlazené rýže, kde dokonale spojí její chuť a konzistenci. Ideální poměr je 1 dcl octu na 1 kg rýže. Ocet můžeme také přidávat do marinád na ryby, kde mimo jiné utlumí rybí zápach, i dalších mas, a také do salátů.Tento ocet navíc může potlačit hořkost zeleniny a brání ztrátě barvy u naložených surovin.
Kikkoman je mezinárodní společnost se sídlem v Japonsku. Založena byla v roce 1917 v Nodě v prefektuře Chiba. Mezi její hlavní produkty patří sojové omáčky, octy, mirin a sake. Kikkoman má továrny v Japonsku, ale také například v USA či v Singapuru.
Rýži řádně propláchneme, dokud z ní přestane odtékat bíle zbarvená voda. Na 1 díl rýže přidáme 1,5 dílu vody. Rýži přivedeme do varu a teplotu ztlumíme na minimum. Přiklopíme pokličkou, kterou během vaření rýže neodkrýváme. Necháme dusit cca 20 minut a po odstavení hrnce necháme cca 10 minut pod pokličkou dojít.
Při objednání tohoto produktu obdržíte rýži Yume Nishiki v balení 1 kg a ochucený rýžový ocet Kikkoman ve skleněné lahvi o objemu 300 ml.
Parametry |
|
---|---|
Výrobce | Susi.cz |
155 Kč |
1 649 Kč |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR