Set Řasa Kombu + Katsuobushi 40 g

Více informací

Produkt v naší nabídce Set Řasa Kombu +​ Katsuobushi 40 g má objednací číslo 36319.

Produkt Set Řasa Kombu +​ Katsuobushi 40 g je u nás v katalogu evidován s dostupností Ihned k odeslání.

Prodejní cena výrobku Set Řasa Kombu +​ Katsuobushi 40 g je stanovena na 240.00 Kč, včetně DPH.

Cena za doručení produktu na vámi zvolenou adresu je platná dle aktuálního ceníku, osobní odběr v naší prodejně je zdarma.


Velký obrázek - Set Řasa Kombu +​ Katsuobushi 40 g

Chcete-li se vrhnout na přípravu vývaru dashi, budete potřebovat zejména 2 ingredience - kvalitní mořskou řasu a rybu. Využijte akčního setu řasy Kombu a hoblinek sušeného tuňáka Bonito!

Vaše konečná cena 240 Kč vč. DPH
Objednací číslo36319
Ihned k odeslání
Kdy zboží dostanu?

Výhodný set obsahuje

Kezuri Katsuobushi sušený tuňák, 40 g

Sušený strouhaný tuňák, díky kterému pokrm dostane jedinečnou chuť a vůni. Využívá se mimo jiné k přípravě známého rybího vývaru dashi a také placek okonomijaki.

Daruma Mořská řasa Kombu, 113 g

Sušená řasa kombu je vhodná pro přípravu vývaru dashi, rozdrcenou ji ale můžete směle používat také jako koření do polévek, omáček či do salátů. Kombu má velmi vysoký obsah jódu, minerálů a vlákniny.


Specifikace

Popis produktu

O řase Kombu

Kombu je jedlá mořská řasa, která se pěstuje na lanech hluboko v moři v Japonsku a Koreji. Kombu má tlusté tvrdé listy, dorůstající do délky až 10 metrů, které mají po usušení zelenou barvu. Po sušení se někdy na listech objeví bílý přírodní prášek, který způsobuje kyselina glutaminová.

O sušeném tuňákovi Katsuobushi

Katsuobushi je japonský název pro sušeného, fermentovaného, uzeného tuňáka. Vlastně se jedná o speciální druh tuňákomakrely, bonito. Katsuobushi je hojně využívané pro rybí vývar dashi, který je základem všech polévek a omáček. Spolu s řasou kombu tvoří katsuobushi základ pro japonskou polévku miso. A kde se bez katsuobushi také neobejdete, jsou japonské placky okonomijaki – horké placky posypané katsuobushi totiž nejen získají správnou chuť, ale vypadají i velmi efektně. Sušená ryba se na horké surovině zajímavě „hýbe“. Pro přípravu vývaru se nejčastěji používá buď granulovaný vývar Dashi no moto nebo vařené katsuobushi spolu s řasou kombu.

Způsob výroby Katsuobushi

Katsuobushi je velmi bohaté na vitamíny, minerály a bílkoviny. Vyrábí se tak, že rybě se odstraní hlava a vnitřnosti. Filet se pak vaří pod bodem varu. Jakmile se ryba uvaří, odstraní se kosti. Poté se filety udí pomocí kouře z dubového dřeva. Tento proces uzení trvá až jeden měsíc. Za den se ryba udí 5 až 6 hodin, nechá se přes noc v klidu a proces uzení začíná zase další den. Ryby, které prošli uzením, se nechají uschnout na slunci, postříkají se kulturou Aspergillus glaucus a uzavřou se po dobu 2 týdnů v kultivační místnosti. Z bloků se pak seškrabávají hoblinky.

Využití

Mořská řasa Kombu a hoblinky Katsuobushi se výborně hodí zejména na přípravu rybího vývaru Dashi, který je základem mnoha japonských pokrmů.

Zdravotní hlediska

Kombu je jednou z řas velmi bohatých na jód. Je také zdrojem kyseliny glutaminové, díky které změkčuje vlákna ostatních potravin a usnadňuje tak jejich trávení. Kromě toho je kombu bohatá na minerály a vlákninu. Kvůli vysokému obsahu přírodního jódu doporučujeme kombu servírovat v malém množství, zároveň ale pravidelně.

Co je obsahem dodávky

Při objednání tohoto produktu obdržíte set dvou surovin: sušenou mořskou řasu Kombu v balení 113 g a sušeného tuňáka Katsuobushi v balení 40 g.

Parametry řasy Kombu

  • Balení: Sáček
  • Obsah balení: 113,4 g
  • Složení: Sušené mořské řasy.
  • Použití: K přípravě vývaru dashi, rozdrcená jako koření
  • Země původu: Korea

Parametry Katsuobushi

  • Balení: Sáček
  • Země původu: Španělsko
  • Obsah balení: 40 g
  • Složení: Sušené vločky uzeného tuňáka pruhovaného 100 %
  • Použití: K přípravě rybího vývaru, k ochucení různých pokrmů, polévek i omáček.
  • Obsahuje alergeny: Ryby
Nakupka.cz - Zahrada, Dílna, Bílé elektro, Audio - Video, Autodoplňky, Japonské zboží
  •  
Nákupní košík
je zatím prázdný