Půlkilová obalovací směs tempury, vyrobená v Koreji, kterou využijete například k obalení a smažení mořských plodů, zeleniny či hub. Základem úspěchu při smažení je především ledová teplota těstíčka.
Skladem 4 ks | |
Zboží odešleme nejbližší pracovní den. | |
Doručení pod stromeček: | |
|
DOPRAVA ZDARMA nad 1 500 Kč
Tempurako je obalovací směs, která je nezbytná při přípravě tempury – obalovaného smaženého pokrmu. Do tempuraka se obalují nejčastěji ryby, mořské plody, houby či zelenina.
Tempurako není původní japonské jídlo. V době, kdy Oda Nobunaga a Tojotomi Hidejoši usilovali o sjednocení Japonska, přijíždělo do Japonska mnoho cizinců. Slovo tempura vzniklo buď z portugalského tempero – vařit, nebo ze španělského templo – chrám. Španělští a portugalští obchodníci spolu s misionáři každý pátek připravovali před chrámy obalované smažené ryby. Jednou prý došla strouhanka, a tak ryby obalili do těstíčka z mouky a vody a osmažili na sezamovém oleji. Výsledek nadchnul jak Evropany, tak Japonce. Buddhističtí kněží v chrámech pak do stejného těstíčka obalovali různé kusy zeleniny - tento pokrm nazývali tempuro, z čehož pak vznikla tempura.
Nejdůležitější při přípravě tempury je dodržení velkého rozdílu teploty – rozpáleného oleje vs. ledového těstíčka. Do těstíčka se tak přidávají i kostky ledu.
2 šálky tempuraka smícháme s 1 – 1,5 šálkem ledové vody. Při smíchání mohou vzniknout žmolky, což ale není na škodu. Do takto připraveného těstíčka obalujeme zeleninu, houby, ryby i například krevety či chobotnice. Obalené suroviny smažíme ve velmi rozpáleném oleji – řepkovém či slunečnicovém, chceme-li dostát tradici, použijeme olej sezamový. Každý kus smažíme samostatně, aby teplota oleje neklesla. Takto osmažené jídlo má názlátlou, křupavou krustu a sousta si v něm udrží šťávu a přirozenou chuť. Usmažené kousky podáváme buď s omáčkou nebo jen osolené, běžně se tempura podává se strouhaným daikonem či posypaná řasou.
Při objednání tohoto produktu obdržíte sáček směsi tempurako o obsahu 500 g, v počtu kusů, který si objednáte.
Pšeničná mouka, kukuřičný škrob, prášek z rýže, prášek do pečiva (regulátory kyselosti: E450, E500,separační činidlo E341, antioxidantE327,kukuřičný škrob), sůl, mletá pečená rýže, česnekový prášek, mletý černý pepř, riboflavin E101. Tento výrobek může obsahovat obsahovat stopy sójových bobů, mléka, vajec a arašídů.
Obsahuje alergeny: lepek.
Výživové hodnoty na 100g |
|
---|---|
Energetická hodnota | 1455/345 kj/kcal |
Tuky | 0,6 g |
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 78 g |
Sacharidy - z toho cukry | 4 g |
Bílkoviny | 7 g |
Sůl | 2,5 g |
Parametry |
|
Výrobce | Ottogi |
Balení | Plastový sáček |
Obsah balení (g) | 500 g |
Země původu | Jižní Korea |
Použití | K obalování masa, zeleniny... |
Typ produktu | Tempura |
1 399 Kč |
99 Kč |
59 Kč |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR