!!SLEVA!! STOP PLÝTVÁNÍ: Tato šarže má minimální trvanlivost do 6. 11. 2020. Na chuti jí to nic neubírá, za to jsme ji zlevnili na 55 Kč. Pomocte nám neplýtvat! Tempura je obalovací směs, kterou využijete například k obalení a smažení mořských plodů, zeleniny či hub. Základem úspěchu při smažení je především ledová teplota těstíčka.
Produkt se již neprodává a je vyřazen z nabídky.
Vyberte si z novinek v této kategorii: Obalovací směsi, mouka
Tempura je obalovací směs, která je nezbytná při přípravě tempury – obalovaného smaženého pokrmu. Do tempury se obalují nejčastěji ryby, mořské plody, houby či zelenina.
Tempura není původní japonské jídlo. V době, kdy Oda Nobunaga a Tojotomi Hidejoši usilovali o sjednocení Japonska, přijíždělo do Japonska mnoho cizinců. Slovo tempura vzniklo buď z portugalského tempero – vařit, nebo ze španělského templo – chrám. Španělští a portugalští obchodníci spolu s misionáři každý pátek připravovali před chrámy obalované smažené ryby. Jednou prý došla strouhanka, a tak ryby obalili do těstíčka z mouky a vody a osmažili na sezamovém oleji. Výsledek nadchnul jak Evropany, tak Japonce. Buddhističtí kněží v chrámech pak do stejného těstíčka obalovali různé kusy zeleniny - tento pokrm nazývali tempuro, z čehož pak vznikla tempura.
Nejdůležitější při přípravě tempury je dodržení velkého rozdílu teploty – rozpáleného oleje vs. ledového těstíčka. Do těstíčka se tak přidávají i kostky ledu.
Smícháme 150g Tempury a 200ml studené vody. Při smíchání mohou vzniknout žmolky, což ale není na škodu. Do takto připraveného těstíčka obalujeme zeleninu, houby, ryby i například krevety či chobotnice. Obalené suroviny smažíme ve velmi rozpáleném oleji – řepkovém či slunečnicovém, chceme-li dostát tradici, použijeme olej sezamový. Každý kus smažíme samostatně, aby teplota oleje neklesla. Takto osmažené jídlo má názlátlou, křupavou krustu a sousta si v něm udrží šťávu a přirozenou chuť. Usmažené kousky podáváme buď s omáčkou nebo jen osolené, běžně se tempura podává se strouhaným daikonem či posypaná řasou.
Při objednání tohoto produktu obdržíte krabičku se směsí Tempury o obsahu 150 g, v počtu kusů, který si objednáte.
Pšeničná mouka, kypřící látky: (kukuřičný škrob, E500, E575, E450i), regulátor kyselosti: E296.
Obsahuje alergeny: lepek.
Výživové hodnoty na 100g |
|
---|---|
Tuky | 0,7 g |
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 76 g |
Sacharidy - z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 7,9 g |
Sůl | 0,33 g |
Energetická hodnota | 1530/366 kj/kcal |
Parametry |
|
Balení | Papírová krabička |
Země původu | Čína |
Použití | Na obalování. |
Výrobce | Susi.cz |
120 Kč |
59 Kč |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR