Originální japonské švestičky umeboshi naložené v soli jsou typickou japonskou specialitou. Skvěle chutnají ve spojení s rýží a navíc mají blahodárné účinky pro organismus.
Produkt se již neprodává a je vyřazen z nabídky.
Vyberte si z novinek v této kategorii: Slané, sladké pochutiny
Umeboshi jsou nakládané švestky v soli. Je to typická japonská specialita. Japonci tyto švestičky jedí každý den, protože věří, že se tím udržují ve velmi dobré kondici a bez nemocí.
Švestky umeboshi rostou na asijské dřevině s latinským názvem Prunus mume, druhově se jedná spíše o meruňku než o švestku. Její pěstování vzniklo na jihu pevniny v Číně, ale později byla dovezena do Japonska i Koreje. Nejvíce ume produkuje centrální oblast Wakayama. Tato prefektura je velmi známá po celém Japonsku. Švestky byly používané už dávnými samuraji kvůli jejich podporujícím účinkům v boji proti únavě. Japonská tradice říká, že ume funguje jako ochranné kouzlo proti zlu.
Švestky se sklízí na konci května nebo začátkem června. Umeboshi se sklízí zelené a nakládají se do velkých sudů, kde dozrávají. Sud je zatěžkaný kamenem do konce srpna. Zatěžkáním ze švěstiček odtéká šťáva, která se poté slije a vzniká ume ocet.
Umeboši jsou kulaté, s vrásčitým povrchem. Některé mají načervenalý nádech díky přírodnímu barvivu z rostliny perilla.
Slaná a kyselá díky velkému obsahu kyseliny mléčné.
Umeboshi chutnají skvěle jako příloha k rýži. Populární jsou jako náplň do rýžových kuliček onigiri zabalených v mořské řase. Pochutnáte si však na nich i v salátu a jdou také konzumovat přímo bez úpravy.
Umeboshi pomáhají při trávení a proti nevolnosti včetně kocoviny. Kyselina ve švestkách obsažená působí antibakteriálně, přispívá ke zvýšení produkce slin a pomáhá při trávení rýže. Navíc odstraňuje toxiny z těla a působí proti stárnutí.
Při objednání tohoto produktu obdržíte švestky umeboshi naložené v soli, v plastovém obalu o obsahu 100 g, v počtu kusů, který si objednáte.
Švestky 70%, sůl, glukózový sirup, alkohol (alkohol, regulátor kyselosti: E270 a E500, voda), perilla, perillová šťáva (perilové listy, sůl, švestkový ocet (švestky, sůl)), dochucovadla: E621 a E631, okyselující látky: E330, barviva: E163, sladidla: E955, vitamin B1.
Balení: Plastová krabička
Parametry |
|
---|---|
Použití | Příloha k rýži,do salátů, samostatně jako pochutina. |
Země původu | Japonsko |
Obsah balení (g) | 100 g |
Výrobce | Nanki |
Výživové hodnoty na 100g |
|
Energetická hodnota | 290/69 kj/kcal |
Tuky | 0,5 g |
Sacharidy | 15 g |
Sacharidy - z toho cukry | 0,5 g |
Bílkoviny | 0,7 g |
Sůl | 11,7 g |
249 Kč |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR