Set Tofu firm 349 g + Shiro miso 400 g

Více informací

Produkt v naší nabídce Set Tofu firm 349 g +​ Shiro miso 400 g má objednací číslo 36161.

Produkt Set Tofu firm 349 g +​ Shiro miso 400 g je u nás v katalogu evidován s dostupností Ihned k odeslání.

Prodejní cena výrobku Set Tofu firm 349 g +​ Shiro miso 400 g je stanovena ma 139.00 Kč, včetně DPH.

Cena za doručení produktu na vámi zvolenou adresu je platná dle aktuálního ceníku, osobní odběr v naší prodejně je zdarma.


Velký obrázek - Set Tofu firm 349 g +​ Shiro miso 400 g

Víte, jaké jsou základní suroviny pro přípravu oblíbené japonské polévky Miso? Ano, je to tofu a miso pasta. A nebyli bychom to my, abychom vám tyto dvě suroviny nenabídli ve zvýhodněném setu.

Vaše konečná cena 139 Kč vč. DPH
Objednací číslo36161
Ihned k odeslání
Kdy zboží dostanu?

Výhodný set obsahuje

Morinaga Silken Tofu Firm, 349 g

Pevnější Silken Tofu je vyrobeno z ekologicky pěstovaných sójových bobů, je bez konzervačních látek a cholesterolu. Tofu firm lze přidávat do polévky miso, podávat jako předkrm i jinak upravovat. Má jemnější konzistenci.

Hanamaruki Shiro Miso pasta, 400 g

Originální japonské bílé miso - miso shiro - je pasta ze sójových bobů používaná jako dochucovadlo, které má navíc vysoce blahodárné zdravotní účinky. Oproti tmavému misu má nasládlou chuť a obsahuje více rýže.


Specifikace

Popis produktu

O tofu

Tofu je vlastně sojový sýr nebo tvaroh. Místo mléka se vyrábí ze šťávy získané ze sojových bobů. Základem dobrého tofu je tedy dobrá sója. Čím jsou suroviny použité na výrobu tofu kvalitnější, tím lepší tofu vznikne. Sójové boby se nejprve propláchnou a potom se na několik hodin namočí do vody, aby nabobtnaly. Na první pohled nic těžkého, ale je důležité, aby boby nebyly namočeny příliš krátce nebo naopak dlouho, protože by to výrobu tofu značně ztížilo. Po tomto odpočinku se sójové boby mixují společně s vodou, v které byly namočeny. Vznikne jemná kaše, která se následně vaří a poté přijde na řadu pasírování – vibračním sítem od sebe oddělíme mléko a pevnou složku – okaru. Tofu se vyrábí ze sójového mléka, které vzniklo právě oddělením okary. Jeho sražením vznikne tofu. Právě srážení je jedna z nejdůležitějších věcí při výrobě tohoto sójového sýru. Tradičním srážedlem je sůl Nigari (sůl z mořské vody). Závěrečná fáze je ta, že se tofu umístí do zvláštní nádoby, kde se zatíží, čímž z něj vyteče přebytečná voda. Podle toho, jak velká zátěž a jak dlouhou dobu, na tofu působí, určuje jeho konzistenci, zda bude měkké nebo tvrtdé. Po tomto závěrečném procesu se tofu nařeže na kousky a dá se vychladit do nádoby s vodou.

O shiro miso

Miso je tradiční japonské dochucovadlo, které se vyrábí kvašením rýže, ječmenu, sójových bobů a plísně Aspergillus oryzae. Výsledkem je hustá pasta, která se dá použít ke zvýraznění chuti do omáček, pomazánek i na známou japonskou polévku miso shiru. Misho shiro (bílé miso) obsahuje oproti tmavému misu více rýže.

Historie

Tofu se jedlo v Číně již od konce 2. století před naším letopočtem a vzniklo v podstatě náhodou, když se do vařící sójové polévky omylem dostala slaná mořská voda a polévka se tím pádem srazila. Zda se tato legenda zakládá na pravdě, již asi nezjistíme, ale jisté je to, že se jeho výroba za celá ta léta až tak moc nezměnila.

Původ misa není zcela znám, ale je pravděpodobné, že se dostalo do Japonska ve stejnou dobu jako do Číny, tedy v 6. století. V době Muromači zjistili budhističtí mniši, že se dá ze sójových bobů vyrobit pasta. Výroba misa byla poměrně jednoduchá a tak se domácí verze rychle rozšířila po celém Japonsku. V dnešní době, díky průmyslovému zpracování, se stala domácí výroba vzácností. Podle starodávné japonské mytologie je miso darem od bohů.

Využití tofu

Hedvábné tofu má pevnější konzistenci a výborně se hodí do miso polévek a salátů. Tofu má ceněnou schopnost přejímat chutě, můžeme ho tedy různě kořenit a dochucovat. Silken tofu Japonci velmi rádi používají na přípravu hodnotné a zdravé snídaně, tzv. Jude Dofu: tofu mírně ohřejeme na pařáku nebo v mikrovlnné troubě, posypeme katsuobushi a zakapeme sojovou omáčkou; nebo můžeme místo sušeného tuňáka použít spařený listový špenát s trochou nastrouhaného zázvoru, opět zakapané sojovou omáčkou.

Využití shiro miso

Miso využijete jako dochucovadlo obilných a brambových kaší, do omáček, pomazánek či dušené zeleniny. Nejznámější je použití k přípravě japonské polévky miso shiru.

Zdravotní hlediska

Tofu je skvělou zdravou potravinou. Díky vysokému obsahu bílkovin, nenasycených mastných kyselin a vlákniny, a naopak nulovému obsahem cholesterolu, je vhodný pro řadu diet či jako náhrada masa. Sojové bílkoviny jsou navíc velmi dobře stravitelné.

Miso podporuje látkovou výměnu. Má velký obsah bílkovin, vitamínů a minerálů. Pomáhá při srdečních chorobách. Obsahuje živé enzymy, které pomáhají při trávení, ovlivňuje vyváženost přírodních sacharidů, dodává esenciální oleje a proteiny ve vyváženém složení. Je nízkotučné a nízkokalorické a má schopnost na sebe vázat radioaktivní látky.

Co je obsahem dodávky

Při objednání tohoto produktu obdržíte set dvou surovin - Tofu v balení 349 g a Miso pastu v balení 400 g.

Parametry Tofu

  • Balení: Kartonový přebal Tetra Pak.
  • Obsah balení: 349 g
  • Složení: Filtrovaná voda, sójové boby, izolovaný sójový protein, glukonolakton E575 (není živočišného původu), chlorid vápenatý E509 (není živočišného původu).
  • Obsahuje alergeny: Sója.
  • Použití: Do polévek a salátů.
  • Země původu: USA
  • Skladování: Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do tří dnů.

Parametry Miso

  • Balení: Igelitový sáček.
  • Obsah balení: 400 g.
  • Použití: Na miso polévku, do omáček, pomazánek, do marinád.
  • Skladování: Po otevření uchovávejte v lednici nebo v jiném chladném prostředí.
  • Země původu: Japonsko.
  • Složení: Sójové boby (33,7 %), rýže, sůl, alkohol.
  • Obsahuje alergeny: Sója.
Nakupka.cz - Zahrada, Dílna, Bílé elektro, Audio - Video, Autodoplňky, Japonské zboží
  •  
Nákupní košík
je zatím prázdný