Vážení zákazníci, z preventivních důvodů jsme bohužel nuceni dočasně uzavřít provoz našeho kamenného i internetového obchodu. Nové objednávky v tuto chvíli nepřijímáme, ohledně vyřízení otevřených objednávek vás budeme kontaktovat. Děkujeme za pochopení a těšíme se, že brzy budeme opět doručovat japonské dobroty do vašich kuchyní. Tým Susi.cz.
0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Nippon Seifun Tempurako, 500 g

Objednací číslo 36630

Japonská obalovací směs, kterou využijete například k obalení a smažení mořských plodů, zeleniny či hub. Základem úspěchu při smažení je především ledová teplota těstíčka.

145 Kčvč. DPH
- +
Ihned k odeslání
Zboží odešleme nejbližší pracovní den.

DOPRAVA ZDARMA nad 1500 Kč

Popis produktu

O směsi tempurako

Tempurako je obalovací směs, která je nezbytná při přípravě tempury – obalovaného smaženého pokrmu. Do tempuraka se obalují nejčastěji ryby, mořské plody, houby či zelenina.

Historie

Tempurako není původní japonské jídlo. V době, kdy Oda Nobunaga a Tojotomi Hidejoši usilovali o sjednocení Japonska, přijíždělo do Japonska mnoho cizinců. Slovo tempura vzniklo buď z portugalského tempero – vařit, nebo ze španělského templo – chrám. Španělští a portugalští obchodníci spolu s misionáři každý pátek připravovali před chrámy obalované smažené ryby. Jednou prý došla strouhanka, a tak ryby obalili do těstíčka z mouky a vody a osmažili na sezamovém oleji. Výsledek nadchnul jak Evropany, tak Japonce. Buddhističtí kněží v chrámech pak do stejného těstíčka obalovali různé kusy zeleniny - tento pokrm nazývali tempuro, z čehož pak vznikla tempura.

Zajímavost

Nejdůležitější při přípravě tempury je dodržení velkého rozdílu teploty – rozpáleného oleje vs. ledového těstíčka. Do těstíčka se tak přidávají i kostky ledu.

Příprava

Smícháme 100g Tempury a 150ml studené vody. Při smíchání mohou vzniknout žmolky, což ale není na škodu. Do takto připraveného těstíčka obalujeme zeleninu, houby, ryby i například krevety či chobotnice. Obalené suroviny smažíme ve velmi rozpáleném oleji – řepkovém či slunečnicovém, chceme-li dostát tradici, použijeme olej sezamový. Každý kus smažíme samostatně, aby teplota oleje neklesla. Takto osmažené jídlo má názlátlou, křupavou krustu a sousta si v něm udrží šťávu a přirozenou chuť. Usmažené kousky podáváme buď s omáčkou nebo jen osolené, běžně se tempura podává se strouhaným daikonem či posypaná řasou.

Co je obsahem dodávky

Při objednání tohoto produktu obdržíte sáček směsi Nippon Seifun Tempurako o obsahu 500 g, v počtu kusů, který si objednáte.

Složení 

Pšeničná mouka, kukuřičný škrob, kypřící látky: E170, E500ii, E522, E336, zahušťovadlo: E405, emulgátor: E471, Barvivo: E160a, odstředěné mléko v prášku, albuminový prášek.

Obsahuje alergeny: Lepek, vejce, mléko

Obchodní parametry

  • Objednací číslo: 36630

Parametry

Balení Sáček
Země původu Japonsko
Použití Na obalování.

Výživové hodnoty na 100g

Energetická hodnota 1448/346 kj/kcal
Tuky 1,3 g
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 75,5 g
Sacharidy - z toho curky 0,8 g
Bílkoviny 8,1 g
Sůl 0,2 g
Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR