0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Kezuri Katsuobushi sušený tuňák, 500 g

Objednací číslo 34174

Sušený strouhaný tuňák, díky kterému pokrm dostane jedinečnou chuť a vůni. Využívá se mimo jiné k přípravě známého rybího vývaru dashi a také placek okonomijaki.

0%
1 300 Kčvč. DPH
- +
Ihned k odeslání
Zboží odešleme nejbližší pracovní den.

DOPRAVA ZDARMA nad 1500 Kč

Popis produktu

O katsuobushi

Katsuobushi je japonský název pro sušeného, fermentovaného, uzeného tuňáka. Vlastně se jedná o speciální druh tuňákomakrely, bonito. Katsuobushi je hojně využívané pro rybí vývar dashi, který je základem všech polévek a omáček. Spolu s řasou kombu tvoří katsuobushi základ pro japonskou polévku miso. A kde se bez katsuobushi také neobejdete, jsou japonské placky okonomijaki – horké placky posypané katsuobushi totiž nejen získají správnou chuť, ale vypadají i velmi efektně. Sušená ryba se na horké surovině zajímavě „hýbe“. Pro přípravu vývaru se nejčastěji používá buď granulovaný vývar Dashi no moto nebo vařené katsuobushi spolu s řasou kombu.

Způsob výroby

Katsuobushi je velmi bohaté na vitamíny, minerály a bílkoviny. Vyrábí se tak, že rybě se odstraní hlava a vnitřnosti. Filet se pak vaří pod bodem varu. Jakmile se ryba uvaří, odstraní se kosti. Poté se filety udí pomocí kouře z dubového dřeva. Tento proces uzení trvá až jeden měsíc. Za den se ryba udí 5 až 6 hodin, nechá se přes noc v klidu a proces uzení začíná zase další den. Ryby, které prošli uzením, se nechají uschnout na slunci, postříkají se kulturou Aspergillus glaucus a uzavřou se po dobu 2 týdnů v kultivační místnosti. Z bloků se pak seškrabávají hoblinky.

Využití

vývar dashi – základ polévek a omáček
posyp na placky okonomijaki
posyp na rýži
posyp na smažené nudle jakisoba
může sloužit i jako chuťovka pro vaše kočičí mazlíčky

Co je obsahem dodávky

Při objednání tohoto produktu obdržíte sušeného tuňáka katsuobushi v sáčku o obsahu 500 g, v počtu kusů, který si objednáte.

Parametry

  • Balení: Sáček
  • Země původu: Španělsko
  • Obsah balení: 500 g
  • Složení: Sušené vločky uzeného tuňáka bonito
  • Použití: K přípravě rybího vývaru, k ochucení různých pokrmů, polévek i omáček.
  • Obsahuje alergeny: Ryby
  • Cena za 1 kg: 2 600 Kč

Obchodní parametry

  • Ean: 8809167530007, 5014276120008
  • Objednací číslo: 34174

Výživové hodnoty na 100g

Tuky 5,2 g
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny 1,72 g
Sacharidy 0,1 g
Sacharidy - z toho curky 0,1 g
Bílkoviny 80,6 g
Sůl 0,3 g
Energetická hodnota 369/1562 kj/kcal

Další výživové hodnoty na 100g

Vláknina 0,5 g
Mononenasycené mastné kyseliny 0,93
Polynenasycené mastné kyseliny 2,03
Doporučujeme dokoupit

Kewpie Majonéza QP japonská, 500 g

Kewpie Majonéza QP japonská, 500 g
Japonská majonéza je skvělá do salátů, pomazánek i do maki sushi. Nabízí bohatší, krémovější chuť…
179 Kč
Ihned k odeslání

Otafuku Yakisoba omáčka, 500 g

Otafuku Yakisoba omáčka, 500 g
Originální japonská kořeněná ovocno-zeleninová omáčka, která je výborná na smažené nudle se…
170 Kč
Ihned k odeslání

Otafuku Okonomi omáčka, 500 g

Otafuku Okonomi omáčka, 500 g
Ovocno-zeleninová omáčka Okonomi je jednou z nejoblíbenějších japonských omáček. Používá se k…
170 Kč
Ihned k odeslání
Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR