Recepty, ve kterých je surovina použita
-
Nigiri sushi
Nigiri suši, tedy váleček rýže jemně potřený wasabi pastou a obložený kouskem ryby, se v Japonsku konzumuje v ještě větším množství než maki suši. Druhy ryb na nigiri suši se většinou volí dle oblasti, a to jak syrové, tak grilované, marinované či vařené. Na nigiri suši se obvykle nepoužívá žádná zelenina, kromě ryb se však může využít také tamago jaki, tedy vaječná omeleta. Příprava nigiri suši je v podstatě velmi jednoduchá, takže odhoďme zábrany a hurá do toho!
Začneme s rýží. Drtivá většina Japonců ji připravuje v rýžovaru, ale pokud jej nemáme, nezoufejme, uvařit se dá výborně i bez něj. Rýži řádně propláchneme, dokud z ní nepřestane odtékat bíle zbarvená voda. Na 1 díl rýže přidáme 1,5 dílu vody a rýži jednoduše uvaříme.
Popis produktu
O úhoři
Mražené produkty nejsou vhodné pro přepravu, proto je bohužel nezasíláme přepravní službou. Doporučujeme osobní odběr v naší prodejně. Unagi, japonský sladkovodní úhoř, je obvyklou ingrediencí japonské kuchyně. Unagi se rodí v moři, ale migruje do řek a jezer po celém Japonsku. Chová se i uměle jako sladkovodní ryba. Plátky grilovaného unagi, které nabízíme, jsou jednou z nejoblíběnějších ingrediencí při přípravě sushi.
Historie
Po tísíce let byla konzumace unagi v Japonsku velmi vysoká. Populace sladkovodních úhořů po celém světě značně klesla kvůli velkému lovu, ztrátě přirozeného prostředí a zhoršené kvalitě vody. Za domov úhoře unagi je označováno jezero Hamana v prefektuře Shizuoka, které je celé obklopeno restauracemi specializovanými na pokrmy z tého ryby. V Japonsku je unagi nejhojněji jedeno během léta, v období Doyo no Ushinohi (Den Bůvola).
Vzhled
Úhoř má hadovité tělo, bez břišních ploutví. Dorůstá do velikosti 50 cm. Kůže unagi je bez bez šupin.
Zajímavost
Unagi je velmi bohatý na bílkoviny, vitamíny A, E a vápník.
Využití
Mražené plátky grilovaného úhoře Unagi jsou vynikající k přípravě sushi nigiri (bochánek rýže pokrytý plátkem ryby) i maki sushi (rýžová rolka obalená v řase). Unagi je grilovaný ve směsi ze sójové omáčky, soli, cukru a mirinu.
Co je obsahem dodávky
Při objednání tohoto produktu obdržíte 20 plátků grilovaného úhoře unagi v mraženém boxu, v počtu kusů, které si objednáte.
Parametry
- Balení: Mražený box
- Obsah balení: 160 g (20 plátků)
- Země původu: Čína
- Použití: K přípravě sushi
- Složení: Úhoř filet, sójová omáčka (sójové boby, voda, pšenice, sůl), glukózový sirup, voda, cukr, barvivo E150a, zvýrazňovač chuti E621, bramborový škrob, zahušťovadlo E415.
- Obsahuje alergeny: Sója, ryby, lepek.
- Mražené produkty nejsou vhodné pro přepravu, proto je bohužel nezasíláme přepravní službou. Doporučujeme osobní odběr v naší prodejně.
- Cena za 1 kg: 1 500 Kč