Recepty, ve kterých je surovina použita
-
Nigiri sushi
Nigiri suši, tedy váleček rýže jemně potřený wasabi pastou a obložený kouskem ryby, se v Japonsku konzumuje v ještě větším množství než maki suši. Druhy ryb na nigiri suši se většinou volí dle oblasti, a to jak syrové, tak grilované, marinované či vařené. Na nigiri suši se obvykle nepoužívá žádná zelenina, kromě ryb se však může využít také tamago jaki, tedy vaječná omeleta. Příprava nigiri suši je v podstatě velmi jednoduchá, takže odhoďme zábrany a hurá do toho!
Začneme s rýží. Drtivá většina Japonců ji připravuje v rýžovaru, ale pokud jej nemáme, nezoufejme, uvařit se dá výborně i bez něj. Rýži řádně propláchneme, dokud z ní nepřestane odtékat bíle zbarvená voda. Na 1 díl rýže přidáme 1,5 dílu vody a rýži jednoduše uvaříme.
-
Temari sushi
Nezůstávejme fádní! Nový tvar sushi obohatí každou mísu s klasickými nigiri nebo maki sushi. Temari sushi nese název podle temari balónků, které svým tvarem a barevností připomíná. V Japonsku je velmi oblíbené zejména při radostných oslavách a také děti ho velmi ocení. Nabízíme hned několik variant Temari sushi, ale vaší fantazii se samozřejmě meze nekladou. Návštěva bude v každém případě jistě mile překvapena!
Popis produktu
O lososu
Mražené produkty nejsou vhodné pro přepravu, proto je bohužel nezasíláme přepravní službou. Doporučujeme osobní odběr v naší prodejně. Losos je ryba, která žije většinu života v moři. Je to velmi dravá a tažná ryba. Kvůli rozmnožování putují lososi do řek, kde vyvedou novou generaci. Mladí lososi chvíli zůstavají v řekách, poté se vracejí zpět do moře. Losos se vyznačuje tím, že pluje proti proudu, dokáže žít po nějakou dobu i ve sladké vodě a vrací se na místo narození, aby vyvedl další mladé. Losos se vyskytuje v Atlanském oceánu, z něhož poté migruje do celé Evropy, Islandu a severských oblastí. Je velmi hojně loven.
Historie
Losos byl dlouho srdcem kultury a živobytí obyvatel pobřeží, kteří dělávali také obřad k jejich každoročnímu návratu. Od nepaměti jsou lidé fascinováni tahem lososů proti proudu a jejich nezdolnou vůlí překonávat nástrahy.
Vzhled
Losos dorůstá do délky 70 – 90 cm, dožívá se až 13 let a má protáhlé tělo se štíhlým ocasem. Při pobytu v moři je barva šupin je stříbrnomodrá, jakmile losos putuje do řek, barva jeho šupin ztmavne. Barva masa je oranžovočervená, po uvaření se změní dorůžova.
Využití
Mražené plátky lososa jsou určené především k výrobě suši. Rybí maso je naskládané na tácku a používá se především pro nigiri sushi (bochánek rýže a na ní položený plátek ryby) a maki sushi (rýžová rolka, obalená řasou).
Parametry
- Balení: Mražený box
- Obsah balení: 160 g (20 plátků)
- Složení: Mražené plátky lososa
- Použití: K přípravě sushi
- Složení: Losos
- Obsahuje alergeny: Ryby
- Mražené produkty nejsou vhodné pro přepravu, proto je bohužel nezasíláme přepravní službou. Doporučujeme osobní odběr v naší prodejně.
- Cena za 1 kg: 995 Kč