0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Beksul Tempura obalovací směs, 500 g

Objednací číslo 36156

Japonská obalovací směs, vyrobená v Koreji, kterou využijete například k obalení a smažení mořských plodů, zeleniny či hub. Základem úspěchu při smažení je především ledová teplota těstíčka.

115 / ks vč. DPH
- +
Ihned k odeslání
Zboží odešleme nejbližší pracovní den.

DOPRAVA ZDARMA nad 1 500 Kč

Popis produktu

O směsi tempurako

Tempurako je obalovací směs, která je nezbytná při přípravě tempury – obalovaného smaženého pokrmu. Do tempuraka se obalují nejčastěji ryby, mořské plody, houby či zelenina.

Historie

Tempura není původní japonské jídlo. V době, kdy Oda Nobunaga a Tojotomi Hidejoši usilovali o sjednocení Japonska, přijíždělo do Japonska mnoho cizinců. Slovo tempura vzniklo buď z portugalského tempero – vařit, nebo ze španělského templo – chrám. Španělští a portugalští obchodníci spolu s misionáři každý pátek připravovali před chrámy obalované smažené ryby. Jednou prý došla strouhanka, a tak ryby obalili do těstíčka z mouky a vody a osmažili na sezamovém oleji. Výsledek nadchnul jak Evropany, tak Japonce. Buddhističtí kněží v chrámech pak do stejného těstíčka obalovali různé kusy zeleniny - tento pokrm nazývali tempuro, z čehož pak vznikla tempura.

Zajímavost

Nejdůležitější při přípravě tempury je dodržení velkého rozdílu teploty – rozpáleného oleje vs. ledového těstíčka. Do těstíčka se tak přidávají i kostky ledu.

Využití

2 šálky tempuraka smícháme s 1 – 1,5 šálkem ledové vody. Při smíchání mohou vzniknout žmolky, což ale není na škodu. Do takto připraveného těstíčka obalujeme zeleninu, houby, ryby i například krevety či chobotnice. Obalené suroviny smažíme ve velmi rozpáleném oleji – řepkovém či slunečnicovém, chceme-li dostát tradici, použijeme olej sezamový. Každý kus smažíme samostatně, aby teplota oleje neklesla. Takto osmažené jídlo má názlátlou, křupavou krustu a sousta si v něm udrží šťávu a přirozenou chuť. Usmažené kousky podáváme buď s omáčkou nebo jen osolené, běžně se tempura podává se strouhaným daikonem či posypaná řasou.

Co je obsahem dodávky

Při objednání tohoto produktu obdržíte sáček směsi tempurako o obsahu 500 g, v počtu kusů, který si objednáte.

Složení

Pšeničná mouka 88,1 g, kukuřičný škrob, kukuřičný prášek, prášek do pečiva (regulátory kyselosti: E450, E500, E341), emulgátor: E470a, sůl, pražená rýžová mouka, česnekový prášek, cibulový prášek, černý pepř.

  • Obsahuje alergeny: Lepek, mléko, sója.

Obchodní parametry

  • Objednací číslo: 36156
  • Cena za základní jednotku (kg): 230,00 Kč

Výživové hodnoty na 100g

Tuky 1,4 g
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 76 g
Sacharidy - z toho cukry 1 g
Bílkoviny 8,1 g
Sůl 2,2 g
Energetická hodnota 1485/350 kj/kcal

Parametry

Výrobce Beksul
Balení Plastový sáček
Země původu Jižní Korea
Obsah balení (g) 500 g
Použití Na obalování zeleniny, masa a ryb.
Typ produktu Tempura
Doporučujeme dokoupit

Kewpie Majonéza QP japonská, 500 g

Original Japan
Kewpie Majonéza QP japonská, 500 g
Japonská majonéza je skvělá do salátů, pomazánek i do maki sushi. Nabízí bohatší, krémovější chuť…
199 Kč
Ihned k odeslání

Exotic Food Chilli omáčka sladká, 725 ml

Exotic Food Chilli omáčka sladká, 725 ml
Větší balení sladké chilli omáčky je vhodné všude tam, kde se připravují thajské pokrmy častěji.…
99 Kč
Ihned k odeslání

Hengshun Rýžový ocet černý, 550 ml

Hengshun Rýžový ocet černý, 550 ml
Čínský ochucený černý rýžový ocet je zvláštní druh octa, který dozrává po dobu 1-3 let. Tato…
95 Kč
Ihned k odeslání

Sushi - Jak na to, Stefanie Nickel

Sushi - Jak na to, Stefanie Nickel
Japonské rolky zvané sushi jsou kultovní záležitostí, ale není to jen krátkodobý módní trend. Jsou…
199 Kč
Ihned k odeslání
Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR