Popis produktu
O nudlích udon
V Japonsku jsou nudle základem a součástí každé japonské kuchyně a objevuje se jich celá řada druhů. Podávány jsou jak horké, v polévkách, tak i chlazené se sojovou omáčkou. Vyrábí se z různých surovin: pšenice, rýže, pohanky. Nudle udon patří mezi základní druhy nudlí. Konzumují se v polévce, s tempurou, jsou zlatým hřebem jídel připravovaných na stole.
Historie
Ač jsou dnes nudle neodmyslitelnou součástí japonské kuchyně, jsou vlastně čínským vynálezem. V Japonsku však brzy zdomácněly a připravují se na mnoho způsobů a v mnoha variantách místních specialit.
Zajímavost
Na Nový rok jsou populární až metr dlouhé nudle, které symbolizují dlouhověkost. Udon je pokrm, který se velmi často pojídá k obědu. Japonci doplňují jeho konzumaci hlasitým srkáním, které umožňuje jíst nudle opravdu horké. Udon se prodává v pasážích v okolí nádraží, stejně tak jako v restauracích, které slouží k rychlému nasycení během polední přestávky. Je také oblíbeným nočním jídlem flamendrů vracejících se z hospůdek. Jedná se vlastně o vydatnou polévku s masem a se zeleninou, do které jsou vloženy nudle.
Využití
Nudle udon jsou 3 mm široké, bílé barvy. Jsou vyrobeny hnětením mouky, vody a soli. Využívají se především do polévek, mohou se konzumovat horké i studené, samotné, i například jako příloha. Nudle se vaří ve velkém množství vody a po uvaření se propláchnou ledovou vodou.
Co je obsahem dodávky
Při objednání tohoto produktu obdržíte požadovaný počet balení japonských nudlí udon o hmotnosti 400 g, balených v sáčku.
Parametry
- Balení: Sáček
- Obsah balení: 400 g
- Složení: Pšeničná mouka 95 %, sůl.
- Obsahuje alergeny: Lepek.
- Použití: Do polévek, k omáčkám
- Země původu: Japonsko
- Cena za 1 kg: 198 Kč