Vážení zákazníci, z preventivních důvodů jsme bohužel nuceni dočasně uzavřít provoz našeho kamenného i internetového obchodu. Nové objednávky v tuto chvíli nepřijímáme, ohledně vyřízení otevřených objednávek vás budeme kontaktovat. Děkujeme za pochopení a těšíme se, že brzy budeme opět doručovat japonské dobroty do vašich kuchyní. Tým Susi.cz.
0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Yasai Tempura

Hlavní jídla 45 minut porcí 4    Obtížnost 3

Ingredience

Co potřebujete doma

Pohodlně si vystačíme s běžnými kuchyňskými potřebami.

O receptu

Přesná historie Tempury není známa, ale pravděpodobně je to jídlo původem z Holandska nebo Portugalska, které se v období Tokugawa, kdy byl příliv obchodníků a jezuitů na Kjúšú, dostalo do Japonska. V Japonsku tento pokrm zdomácněl a dnes patří k nejpopulárnějším pokrmům. Existují restaurace a také bufety specializované právě na tempuru.

Tempura se obvykle připravuje z bílých ryb a krevet, ale v současné době prudce stoupá oblíbenost Yasai Tempury, tedy zeleninové varianty.  A právě proto si ji dnes připravíme i my. V yasai tempuře nesmí chybět brambora a mrkev, ostatní zeleniny jsou v podstatě volitelné. Největším fíglem při přípravě tempury je dodržení velkého rozdílu teploty – rozpáleného oleje versus ledového těstíčka. Při přípravě těstíčka se tak do vody přidávají i kostky ledu.

Postup

1

Základem je směs pro přípravu obalovací směsi a zbytek už je hodně na vaší fantazii. Brambory a mrkev doporučujeme nevynechat, ale jinak záleží čistě na vaší chuti a apetitu :-).

2

Brambory, mrkev, lilek, papriky, pórek i hlívu očistíme a nakrájíme na větší kousky / plátky.

3

Do odměřené obalovací směsi Tempurako přidáme vejce a co nejstudenější vodu.

4

Vidličkou pečlivě vymícháme v hladké těsto. V případě, že chceme zchladit teplotu těstíčka na maximum, přidáme pár kostek ledu.

5

Připravíme si vyšší hrnec či pánev, ve kterém rozpálíme dostatečné množství oleje. Plátek zeleniny ponoříme do připraveného těstíčka a ihned přesuneme do rozpáleného oleje a osmažíme. Doba smažení je poměrně krátká, těstíčko by mělo zůstat spíše světle zlatavé.

6

Pro chuťové zpestření můžeme připravit také jednoduchou omáčku - ve 200 ml vody svaříme 1/2 sáčku instantního vývaru dashi a přidáme na jemno nastrouhanou bílou ředkev. Dále už nevaříme a rovnou servírujeme.

7

Yasai tempuru podáváme na talíři či tácku a konzumujeme ideálně hůlkami. Omáčku servírujeme v malé mističce každému stolovníkovi zvlášť, aby si mohl jednotlivá sousta tempury sám namáčet.

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Karaage 30 minut
Maki sushi 90 minut
Okonomiyaki 30 minut
Japonské kuřecí kari 120 minut
Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Kuře Yakitori 60 minut
Temari sushi 50 minut
Nikujaga 40 minut
Vegetariánské kari s kokosem 40 minut
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží 50 minut
Kuwayaki - Pikantní kuře 20 minut
Jarní závitky 50 minut
Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR