Vážení zákazníci, z preventivních důvodů jsme bohužel nuceni dočasně uzavřít provoz našeho kamenného i internetového obchodu. Nové objednávky v tuto chvíli nepřijímáme, ohledně vyřízení otevřených objednávek vás budeme kontaktovat. Děkujeme za pochopení a těšíme se, že brzy budeme opět doručovat japonské dobroty do vašich kuchyní. Tým Susi.cz.
0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Japonské kuřecí kari

Hlavní jídla 2 hodiny porcí 4    Obtížnost 4

Ingredience

Co potřebujete doma

Na japonské kari není potřeba žádných speciálních kuchyňských vychytávek.

O receptu

Japonské kari je jediné "hlavní" jídlo, které Japonci konzumují pomocí lžíce. Existuje ve třech variantách - jemné, středně pálivé a pálivé - a záleží jen na vás, které vám zachutná nejvíce. Jemné kari patří mezi japonskými dětmi k absolutně nejoblíbenějším pokrmům. O jeho všeobecné oblibě svědčí také fakt, že v jídelnách japonských firem všude po světě je japonské kari do jídelníčku zařazováno alespoň jedenkrát týdně. Dříve Japonci kari vařili velmi dlouho, například přes noc, aby se všechny ingredience téměř rozvařily. Dnes se od této přípravy upouští, nicméně kari proniká také do dalších pokrmů. Oblíbená je například Tempura kari (osmažená kreveta v tempuře, přelitá japonským kari) či Tonkatsu kari (vepřový řízek obalený v panku a přelitý japonským kari) a také Kari Udon (japonské kari s dashi a nudlemi Udon).

Postup

1

Nezbytnou součástí receptu je kořenící směs pro přípravu japonského kari. Existuje ve třech variantách, od jemné po extra pálivou. Je jen na vás, kterou zvolíte.

2

Mrkev, cibuli i brambory očistíme a oloupeme.

3

Mrkev nakrájíme na tenčí plátky.

4

Brambory nakrájíme na kostky a cibuli nakrájíme na jemno.

5

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.

6

Jablko oloupeme a nastrouháme.

7

Maso krátce osmažíme na oleji a jakmile se zatáhne, přidáme mrkev, brambory, cibuli a vodu.

8

Společně vaříme pozvolna zhruba 1 hodinu. Pak přidáme kostku japonského kari a nastrouhané jablko a ještě povaříme do mírného zredukování a zhoustnutí omáčky.

9

A je hotovo! Japonské kari servírujeme s rýží a k úplné dokonalosti ho můžeme dovést nakládanou zeleninou Fukujin zuke. Jak již bylo řečeno, japonské kari můžeme oficiálně konzumovat lžící :-).

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Karaage 30 minut
Maki sushi 90 minut
Okonomiyaki 30 minut
Yasai Tempura 45 minut
Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Kuře Yakitori 60 minut
Temari sushi 50 minut
Nikujaga 40 minut
Vegetariánské kari s kokosem 40 minut
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží 50 minut
Kuwayaki - Pikantní kuře 20 minut
Jarní závitky 50 minut
Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR