-
Tácek "oshibori" což znamená (horký ručník), jsou nabízeny v japonských restauracích a barech. Ručníčky, které jsou dány na tento tácek slouží k očištění rukou před jídlem. V létě jsou ručníčky podávány studené, v zimě zase teplé.
-

V japonské kuchyni označována jako "makisu" využívaná na přípravu potravin, nejvíce při výrobě sushi. Existují dva druhy rohožek, kulatá a placatá.
-
V japonské kuchyni označována jako "makisu" využívaná na přípravu potravin, nejvíce při výrobě sushi. Existují dva druhy rohožek, kulatá a placatá.
-
Bambusová metlička je určena na šlehání zeleného čaje Matcha při čajovém obřadu. Je vyrobena z jediného kusu bambusu, který je nařezaný speciálním způsobem na 80 tenkých vláken.
-
Toto keramické struhadlo je určeno na jemné strouhání zázvoru, muškátového oříšku, česneku, jablka a dalšího. Je vyrobeno na zakázku přímo pro naši prodejnu.
-
Dřevěná mísa je tradičně používána na chlazení sushi rýže. Mísa absorbuje přebytečnou vlhkost a to je velmi důležité pro vytvoření dokonalé sushi rýže. Mísa má rozměr 33 cm x 9,5 cm.
-
Japonská keramická třecí miska, která je zvnějšku zdobená hnědou glazurou z vnitřní strany je neglazovaná a drobně vroubkovaná. Je lehká a přesto velmi stabilní, proto se vám při tření nepřevrhne.
-
Používá se do sushi boxů a obento boxů jako dekorace, nebo k oddělení jednotlivých kousků sushi.
-
Jak už název napovídá, jedná se o konvičku s nalévacím hrdlem, která slouží na nalévání sojové omáčky k sushi.Tato konvička je vyrobena speciálně pro naší prodejnu, a proto jí nikde jinde nekoupíte.
-
Tuto plastovou lopatku uplatníte v kuchyni nejen při nabírání rýže, ale i při míchání různých jiných pokrmů.
-
Bambusové sítko je vhodné na louhování sypaných čajů a následné slévání. Sítko vyrobené z bambusu je lepší než sítko kovové, protože v čaji nezanechává kovovou pachuť.