0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Japonci a mlsání

Když je chuť na sladké

Tradiční japonské sladkosti - wagashi - jsou oproti evropským méně sladké a jejich základní surovinou je většinou rýže. Co do velikosti jsou drobné, co do vzhledu jsou malými uměleckými díly. Velmi typické je jejich servírování s japonským čajem. Když se účastníte čajového obřadu, hostitel vám kromě čerstvě vyšlehaného čaje matcha zaručeně nabídne i maličký zákusek, který vypadá tak krásně, že je vám líto ho sníst. Nesníst ho by však byla velká škoda, neboť chuť wagashi k nasládle hořkému zelenému čaji výborně ladí!

Nejznámějším druhem wagashi jsou mochi, měkké kuličky z rýžové mouky plněné rozmanitými náplněmi, většinou fazolovou marmeládou anko.

Mochi provází Japonce po celý rok. "Zrcadlové mochi" (kagami mochi) - velké tvrdé rýžové bochníky navršené na sebe do komínku - dříve sloužily jako novoroční ozdoby a po Novém roce se rozbíjely kladivem na malé kousky, které se pak pro změknutí povařily a přidávaly do sladké fazolové polévky oshiruko. Dnes se tento rituál ve své původní formě již neprovozuje - kagami mochi v obchodě seženeme ve formě dutých plastových dekorací. Opravdové jedlé mochi nalezneme uvnitř, již předsekané a jednotlivě zabalené.

Na jaře, 3. března na svátek děvčátek, nejen holčičky mlsají růžové sakura mochi plněné ankem a zabalené do mírně slaného nakládaného sakurového listu. 5. května pak slaví svátek všechny děti a kashiwa mochi, cukrovinky pro tuto příležitost, se balí do dubových listů.

Když je chuť na slané

Na čem si v Japonsku pochutnávají, když není chuť na sladké? Jednoznačně boduje japonská směs arare, která je docela známá i v našich končinách. Arare je jedním z mnoha druhů ochucených rýžových krekrů senbei, které se skvěle hodí k pivu či vínu.

Pokud máte chuť zobat něco "nerýžového", vyzkoušejte třeba až lehce návykový křupavý hrášek s příchutí wasabi, krevetové lupínky nebo thajské kokosové chipsy.

Související kategorie produktů
Doprava zdarma od 1500 Kč Doprava zdarma od 1500 Kč
99 % zákazníků doporučuje 99 % zákazníků doporučuje
Prodejna v Michli Prodejna v Michli
3 000 výdejních míst 3 000 výdejních míst

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
100%
25. 4. 2024

Žádná

  • Snad a rychlé objednání. Velmi bezpečně zabalená objednávka.

Ověřený zákazník
100%
24. 4. 2024

  • Rychlost vyřízení objednávky

Ověřený zákazník
100%
23. 4. 2024

  • Vše v pořádku

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR