Wel-​Pac Tempura obalovací směs,​ 1 kg

Více informací

Produkt v naší nabídce Wel-​Pac Tempura obalovací směs,​ 1 kg má objednací číslo 2162.

Produkt Wel-​Pac Tempura obalovací směs,​ 1 kg je u nás v katalogu evidován s dostupností Ihned k odběru.

Prodejní cena výrobku Wel-​Pac Tempura obalovací směs,​ 1 kg je stanovena ma 125.00 Kč, včetně DPH.

Cena za doručení produktu na vámi zvolenou adresu je platná dle aktuálního ceníku, osobní odběr v naší prodejně je zdarma.


Velký obrázek - Wel-​Pac Tempura obalovací směs,​ 1 kg

Originální japonská obalovací směs, kterou využijete například k obalení a smažení mořských plodů, zeleniny či hub. Základem úspěchu při smažení je především ledová teplota těstíčka.

Varianty produktu

  • Velikost balení 1 kg, japonská

    Ihned k odběru
    125 Kč
  • Velikost balení 18 kg, japonská

    Ihned k odběru
    1 650 Kč
Vaše konečná cena 125 Kč vč. DPH
Objednací číslo2162
Ihned k odběru
Kdy zboží dostanu?

Specifikace

Recepty, ve kterých je surovina použita

Popis produktu

O směsi tempurako

Tempurako je obalovací směs, která je nezbytná při přípravě tempury – obalovaného smaženého pokrmu. Do tempuraka se obalují nejčastěji ryby, mořské plody, houby či zelenina.

Historie

Tempura není původní japonské jídlo. V době, kdy Oda Nobunaga a Tojotomi Hidejoši usilovali o sjednocení Japonska, přijíždělo do Japonska mnoho cizinců. Slovo tempura vzniklo buď z portugalského tempero – vařit, nebo ze španělského templo – chrám. Španělští a portugalští obchodníci spolu s misionáři každý pátek připravovali před chrámy obalované smažené ryby. Jednou prý došla strouhanka, a tak ryby obalili do těstíčka z mouky a vody a osmažili na sezamovém oleji. Výsledek nadchnul jak Evropany, tak Japonce. Buddhističtí kněží v chrámech pak do stejného těstíčka obalovali různé kusy zeleniny - tento pokrm nazývali tempuro, z čehož pak vznikla tempura.

Zajímavost

Nejdůležitější při přípravě tempury je dodržení velkého rozdílu teploty – rozpáleného oleje vs. ledového těstíčka. Do těstíčka se tak přidávají i kostky ledu.

Využití

2 šálky tempuraka smícháme s 1 – 1,5 šálkem ledové vody. Při smíchání mohou vzniknout žmolky, což ale není na škodu. Do takto připraveného těstíčka obalujeme zeleninu, houby, ryby i například krevety či chobotnice. Obalené suroviny smažíme ve velmi rozpáleném oleji – řepkovém či slunečnicovém, chceme-li dostát tradici, použijeme olej sezamový. Každý kus smažíme samostatně, aby teplota oleje neklesla. Takto osmažené jídlo má názlátlou, křupavou krustu a sousta si v něm udrží šťávu a přirozenou chuť. Usmažené kousky podáváme buď s omáčkou nebo jen osolené, běžně se tempura podává se strouhaným daikonem či posypaná řasou.

Co je obsahem dodávky

Při objednání tohoto produktu obdržíte sáček směsi tempurako o obsahu 1 kg, v počtu kusů, který si objednáte.

Parametry

  • Balení: Sáček.
  • Obsah balení: 1 kg.
  • Složení: Pšeničná mouka, sůl, droždí, dextróza.
  • Obsahuje alergeny: Lepek.
  • Použití: K obalení a smažení mořských ryb, zeleniny, hub.
  • Země původu: USA
  • Cena za 1 kg: 125 Kč

Výživové hodnoty na 100g

Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy20 g
Sacharidy - z toho cukry0 g
Bílkoviny2 g
Sůl80 g
Vitamín A0 g
Vitamín C0 g
Železo6 g
Vápník2 g
Energetická hodnota0,377/0,09 kcal
Tuky0,5 g
Nakupka.cz - Zahrada, Dílna, Bílé elektro, Audio - Video, Autodoplňky, Japonské zboží
  •  
Nákupní košík
je zatím prázdný
TOPlist