Nanki Umeboshi švestky naložené v soli,​ 150 g

Více informací

Produkt v naší nabídce Nanki Umeboshi švestky naložené v soli,​ 150 g má objednací číslo 34678.

Produkt Nanki Umeboshi švestky naložené v soli,​ 150 g je u nás v katalogu evidován s dostupností Ihned k odběru.

Prodejní cena výrobku Nanki Umeboshi švestky naložené v soli,​ 150 g je stanovena ma 130.00 Kč, včetně DPH.

Cena za doručení produktu na vámi zvolenou adresu je platná dle aktuálního ceníku, osobní odběr v naší prodejně je zdarma.


Velký obrázek - Nanki Umeboshi švestky naložené v soli,​ 150 g
Japonský originál
  • Velký obrázek - Nanki Umeboshi švestky naložené v soli,​ 150 g
  • Velký obrázek - Nanki Umeboshi švestky naložené v soli,​ 150 g

Originální japonské švestičky umeboshi naložené v soli jsou typickou japonskou specialitou. Skvěle chutnají ve spojení s rýží a navíc mají blahodárné účinky pro organismus.

Vaše konečná cena 130 Kč vč. DPH
Objednací číslo34678
Ihned k odběru
Kdy zboží dostanu?

Specifikace

Popis produktu

O umeboshi

Umeboshi jsou nakládané švestky v soli. Je to typická japonská specialita. Japonci tyto švestičky jedí každý den, protože věří, že se tím udržují ve velmi dobré kondici a bez nemocí.

Historie

Švestky umeboshi rostou na asijské dřevině s latinským názvem Prunus mume, druhově se jedná spíše o meruňku než o švestku. Její pěstování vzniklo na jihu pevniny v Číně, ale později byla dovezena do Japonska i Koreje. Nejvíce ume produkuje centrální oblast Wakayama. Tato prefektura je velmi známá po celém Japonsku. Švestky byly používané už dávnými samuraji kvůli jejich podporujícím účinkům v boji proti únavě. Japonská tradice říká, že ume funguje jako ochranné kouzlo proti zlu.

Sklizeň

Švestky se sklízí na konci května nebo začátkem června. Umeboshi se sklízí zelené a nakládají se do velkých sudů, kde dozrávají. Sud je zatěžkaný kamenem do konce srpna. Zatěžkáním ze švěstiček odtéká šťáva, která se poté slije a vzniká ume ocet.

Vzhled

Umeboši jsou kulaté, s vrásčitým povrchem. Některé mají načervenalý nádech díky přírodnímu barvivu z rostliny perilla.

Chuť

Slaná a kyselá díky velkému obsahu kyseliny mléčné.

Využití

Umeboshi chutnají skvěle jako příloha k rýži. Populární jsou jako náplň do rýžových kuliček onigiri zabalených v mořské řase. Pochutnáte si však na nich i v salátu a jdou také konzumovat přímo bez úpravy.

Zdravotní hlediska

Umeboshi pomáhají při trávení a proti nevolnosti včetně kocoviny. Kyselina ve švestkách obsažená působí antibakteriálně, přispívá ke zvýšení produkce slin a pomáhá při trávení rýže. Navíc odstraňuje toxiny z těla a působí proti stárnutí.

Co je obsahem dodávky

Při objednání tohoto produktu obdržíte švestky umeboshi naložené v soli, v plastovém obalu o obsahu 150 g, v počtu kusů, který si objednáte.

Parametry

  • Balení: Plastový obal
  • Obsah balení: 150 g
  • Složení: Švestky, redukovaný glukózový sirup, sůl, sójový protein, dochucovadlo E621, kyselina citronová E330, umělé sladidlo E955, vitamin B1.
  • Obsahuje alergeny: Sója.
  • Použití: Příloha k rýži,do salátů, samostatně jako pochutina
  • Země původu: Japonsko
  • Cena za 1 kg: 867 Kč

Výživové hodnoty na 100g

Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy13,3 g
Sacharidy - z toho cukry0,1 g
Bílkoviny0,5 g
Sůl7 g
Energetická hodnota293,1/70 kcal
Tuky0,3 g
Nakupka.cz - Zahrada, Dílna, Bílé elektro, Audio - Video, Autodoplňky, Japonské zboží
  •  
Nákupní košík
je zatím prázdný
TOPlist