Kezuri Katsuobushi sušený tuňák,​ 20 g

Více informací

Produkt v naší nabídce Kezuri Katsuobushi sušený tuňák,​ 20 g má objednací číslo 2257.

Produkt Kezuri Katsuobushi sušený tuňák,​ 20 g je u nás v katalogu evidován s dostupností Ihned k odběru.

Prodejní cena výrobku Kezuri Katsuobushi sušený tuňák,​ 20 g je stanovena ma 70.00 Kč, včetně DPH.

Cena za doručení produktu na vámi zvolenou adresu je platná dle aktuálního ceníku, osobní odběr v naší prodejně je zdarma.


Velký obrázek - Kezuri Katsuobushi sušený tuňák,​ 20 g
  • Velký obrázek - Kezuri Katsuobushi sušený tuňák,​ 20 g
  • Velký obrázek - Kezuri Katsuobushi sušený tuňák,​ 20 g
  • Velký obrázek - Kezuri Katsuobushi sušený tuňák,​ 20 g

Sušený strouhaný tuňák, díky kterému pokrm dostane jedinečnou chuť a vůni. Využívá se mimo jiné k přípravě známého rybího vývaru dashi a také placek okonomijaki.

Varianty produktu

  • Velikost balení 20 g

    Ihned k odběru
    70 Kč
  • Velikost balení 500 g

    Ihned k odběru
    1 350 Kč
Vaše konečná cena 70 Kč vč. DPH
Objednací číslo2257
Ihned k odběru
Kdy zboží dostanu?

Specifikace

Recepty, ve kterých je surovina použita

Popis produktu

O katsuobushi

Katsuobushi je japonský název pro sušeného, fermentovaného, uzeného tuňáka. Vlastně se jedná o speciální druh tuňákomakrely, bonito. Katsuobushi je hojně využívané pro rybí vývar dashi, který je základem všech polévek a omáček. Spolu s řasou kombu tvoří katsuobushi základ pro japonskou polévku miso. A kde se bez katsuobushi také neobejdete, jsou japonské placky okonomijaki – horké placky posypané katsuobushi totiž nejen získají správnou chuť, ale vypadají i velmi efektně. Sušená ryba se na horké surovině zajímavě „hýbe“. Pro přípravu vývaru se nejčastěji používá buď granulovaný vývar Dashi no moto nebo vařené katsuobushi spolu s řasou kombu.

Způsob výroby

Katsuobushi je velmi bohaté na vitamíny, minerály a bílkoviny. Vyrábí se tak, že rybě se odstraní hlava a vnitřnosti. Filet se pak vaří pod bodem varu. Jakmile se ryba uvaří, odstraní se kosti. Poté se filety udí pomocí kouře z dubového dřeva. Tento proces uzení trvá až jeden měsíc. Za den se ryba udí 5 až 6 hodin, nechá se přes noc v klidu a proces uzení začíná zase další den. Ryby, které prošli uzením, se nechají uschnout na slunci, postříkají se kulturou Aspergillus glaucus a uzavřou se po dobu 2 týdnů v kultivační místnosti. Z bloků se pak seškrabávají hoblinky.

Využití

vývar dashi – základ polévek a omáček
posyp na placky okonomijaki
posyp na rýži
posyp na smažené nudle jakisoba
může sloužit i jako chuťovka pro vaše kočičí mazlíčky

Co je obsahem dodávky

Při objednání tohoto produktu obdržíte sušeného tuňáka katsuobushi v sáčku o obsahu 20 g, v počtu kusů, který si objednáte.

Parametry

  • Balení: Sáček
  • Země původu: Španělsko
  • Obsah balení: 20 g
  • Složení: Sušené vločky uzeného tuňáka bonito
  • Použití: K přípravě rybího vývaru, k ochucení různých pokrmů, polévek i omáček.
  • Obsahuje alergeny: Ryby
  • Cena za 1 kg: 3 500 Kč

Výživové hodnoty na 100g

Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny1,72 g
Sacharidy0,1 g
Sacharidy - z toho cukry0,1 g
Vláknina0,5 g
Bílkoviny80,6 g
Sůl0,3 g
Mononenasycené mastné kyseliny0,93 g
Polynenasycené mastné kyseliny2,03 g
Energetická hodnota369/1562 kcal
Tuky5,2 g
Nakupka.cz - Zahrada, Dílna, Bílé elektro, Audio - Video, Autodoplňky, Japonské zboží
  •  
Nákupní košík
je zatím prázdný
TOPlist