House Oagesan je výborné smažené tofu, které se nakrájí na menší kousky a vhodí se do již hotové miso polévky.
Produkt se již neprodává a je vyřazen z nabídky.
Vyberte si z novinek v této kategorii: Mražené zboží
Jedná se o smažené tofu. A co to tofu vlastně je? Tofu je sojový sýr nebo tvaroh. Místo mléka se vyrábí ze šťávy získané ze sojových bobů. Základem dobrého tofu je tedy dobrá sója. Čím jsou suroviny použité na výrobu tofu kvalitnější, tím lepší tofu vznikne. Sójové boby se nejprve propláchnou a potom se na několik hodin namočí do vody, aby nabobtnaly. Na první pohled nic těžkého, ale je důležité, aby boby nebyly namočeny příliš krátce nebo naopak dlouho, protože by to výrobu tofu značně ztížilo. Po tomto odpočinku se sójové boby mixují společně s vodou, v které byly namočeny. Vznikne jemná kaše, která se následně vaří a poté přijde na řadu pasírování – vibračním sítem od sebe oddělíme mléko a pevnou složku – okaru. Tofu se vyrábí ze sójového mléka, které vzniklo právě oddělením okary. Jeho sražením vznikne tofu. Právě srážení je jedna z nejdůležitějších věcí při výrobě tohoto sójového sýru. Tradičním srážedlem je sůl Nigari (sůl z mořské vody). Závěrečná fáze je ta, že se tofu umístí do zvláštní nádoby, kde se zatíží, čímž z něj vyteče přebytečná voda. Podle toho, jak velká zátěž a jak dlouhou dobu, na tofu působí, určuje jeho konzistenci, zda bude měkké nebo tvrtdé. Po tomto závěrečném procesu se tofu nařeže na kousky a dá se vychladit do nádoby s vodou. Nabízené tofu je smažené a hluboce zamrazené.
Tofu se jedlo v Číně již od konce 2. století před naším letopočtem a vzniklo v podstatě náhodou, když se do vařící sójové polévky omylem dostala slaná mořská voda a polévka se tím pádem srazila. Zda se tato legenda zakládá na pravdě, již asi nezjistíme, ale jisté je to, že se jeho výroba za celá ta léta až tak moc nezměnila.
Smažené tofu je vynikající do miso polévky. Tofu se nechá rozmrazit a poté se krájí na menší kousky a vhodí se do hotové miso polévky.
Tofu je skvělou zdravou potravinou. Díky vysokému obsahu bílkovin, nenasycených mastných kyselin a vlákniny, a naopak nulovému obsahem cholesterolu, je vhodný pro řadu diet či jako náhrada masa. Sojové bílkoviny jsou navíc velmi dobře stravitelné.
Při objednání tohoto produktu obdržíte mražené House Oagesan v plastovém sáčku o obsahu 31 g (4 ks), v počtu kusů, který si objednáte.
Parametry |
|
---|---|
Výrobce | Susi.cz |
121 Kč |
85 Kč |
135 Kč |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR