Beksul Tempura obalovací směs,​ 1 kg

Více informací

Produkt v naší nabídce Beksul Tempura obalovací směs,​ 1 kg má objednací číslo 35988.

Produkt Beksul Tempura obalovací směs,​ 1 kg je u nás v katalogu evidován s dostupností Na dotaz.

Prodejní cena výrobku Beksul Tempura obalovací směs,​ 1 kg je stanovena ma 105.00 Kč, včetně DPH.

Cena za doručení produktu na vámi zvolenou adresu je platná dle aktuálního ceníku, osobní odběr v naší prodejně je zdarma.


Velký obrázek - Beksul Tempura  obalovací směs,​ 1 kg

Japonská obalovací směs, vyrobená v Koreji, kterou využijete například k obalení a smažení mořských plodů, zeleniny či hub. Základem úspěchu při smažení je především ledová teplota těstíčka.

Vaše konečná cena 105 Kč vč. DPH
Objednací číslo35988
Na dotaz

Specifikace

Popis produktu

O směsi tempurako

Tempurako je obalovací směs, která je nezbytná při přípravě tempury – obalovaného smaženého pokrmu. Do tempuraka se obalují nejčastěji ryby, mořské plody, houby či zelenina.

Historie

Tempura není původní japonské jídlo. V době, kdy Oda Nobunaga a Tojotomi Hidejoši usilovali o sjednocení Japonska, přijíždělo do Japonska mnoho cizinců. Slovo tempura vzniklo buď z portugalského tempero – vařit, nebo ze španělského templo – chrám. Španělští a portugalští obchodníci spolu s misionáři každý pátek připravovali před chrámy obalované smažené ryby. Jednou prý došla strouhanka, a tak ryby obalili do těstíčka z mouky a vody a osmažili na sezamovém oleji. Výsledek nadchnul jak Evropany, tak Japonce. Buddhističtí kněží v chrámech pak do stejného těstíčka obalovali různé kusy zeleniny - tento pokrm nazývali tempuro, z čehož pak vznikla tempura.

Zajímavost

Nejdůležitější při přípravě tempury je dodržení velkého rozdílu teploty – rozpáleného oleje vs. ledového těstíčka. Do těstíčka se tak přidávají i kostky ledu.

Využití

2 šálky tempuraka smícháme s 1 – 1,5 šálkem ledové vody. Při smíchání mohou vzniknout žmolky, což ale není na škodu. Do takto připraveného těstíčka obalujeme zeleninu, houby, ryby i například krevety či chobotnice. Obalené suroviny smažíme ve velmi rozpáleném oleji – řepkovém či slunečnicovém, chceme-li dostát tradici, použijeme olej sezamový. Každý kus smažíme samostatně, aby teplota oleje neklesla. Takto osmažené jídlo má názlátlou, křupavou krustu a sousta si v něm udrží šťávu a přirozenou chuť. Usmažené kousky podáváme buď s omáčkou nebo jen osolené, běžně se tempura podává se strouhaným daikonem či posypaná řasou.

Co je obsahem dodávky

Při objednání tohoto produktu obdržíte sáček směsi tempurako o obsahu 1 kg, v počtu kusů, který si objednáte.

Parametry

  • Balení: Sáček
  • Složení: Pšeničná mouka, kukuřičný škrob, kukuřičný prášek, prášek do pečiva, regulátory kyselosti (E450, E500, E341. E575,kukuričný škrob), sůl, česnekový prášek, cibulový prášek, černý pepř.
  • Obsahuje alergeny: Lepek.
  • Použití: K obalení a smažení mořských ryb, zeleniny, hub
  • Země původu: Jižní Korea
  • Cena za 1 kg: 105 Kč.

Výživové hodnoty na 100g

Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny0,4 g
Sacharidy80,8 g
Sacharidy - z toho cukry0,6 g
Bílkoviny7,9 g
Sůl2,1 g
Energetická hodnota1552/366 kcal
Tuky1,2 g
Nakupka.cz - Zahrada, Dílna, Bílé elektro, Audio - Video, Autodoplňky, Japonské zboží
  •  
Nákupní košík
je zatím prázdný
TOPlist